1 juni - Alzheimercafé Schoonebeek - Hoe muziek kan helpen bij dementie

De werkgroep Alzheimercafé houdt op donderdag 1 juni weer een Alzheimercafé in woonzorgcentrum De Anloop. Start om 14.00 uur tot ± 15.30 uur (Inloop vanaf 13.30  uur).

Thema: Hoe muziek kan helpen bij dementie

Omdat mensen meestal al vroeg met muziek in aanraking komen, kunnen mensen die aan dementie lijden vaak nog lang genieten van muziek. Muziek spreekt bijna alle hersengebieden aan. Muziek kan helpen bij de verzorging, bij bewegen, bij verbeteren van de stemming. Muziek kan vergeten herinneringen en woorden naar boven brengen, communicatie bevorderen en mensen doen opleven. Thuis en in woonzorginstellingen kan muziek luisteren en muziek maken, ook met eenvoudige middelen, een belangrijke rol spelen en het leven van mensen met dementie en hun begeleiders en verzorgers veraangenamen.

Hanneke te Winkel, oud-docent aan de opleiding muziektherapie van het ArtEZ Conservatorium, zal in het Alzheimercafé op 1 juni a.s. diverse voorbeelden en praktische tips geven. Muzikale omlijsting hierbij wordt verzorgd door accordeonist en verzorgende IG Carla Geurts. 

Het Alzheimercafé staat open voor ieder die geconfronteerd wordt met of belangstelling heeft voor geheugenproblemen en dementie. De toegang is gratis, net als de koffie en de thee.

Adres: De Pallert 15, Schoonebeek.
Meer informatie: (0524) 53 61 61 / info@tangenborgh.nl