Corona-informatie

Nieuws

Klik hier om uw bezoek te registeren.

Bezoekers zijn weer van harte welkom in alle woonzorglocaties. Uit veiligheidsoverwegingen moet bezoek nog wel geregistreerd worden.


Algemeen

Omdat in de woonzorglocaties van Zorggroep Tangenborgh de meest kwetsbare doelgroep woont wat betreft het coronavirus, doen wij er alles aan om de bewoners en onze medewerkers te beschermen hier tegen. 
Ook vanuit de overheid zijn er maatregelen om verspreiding van het coronavirus in te dammen die elkaar in rap tempo opvolgen. Via diverse media wordt informatie gedeeld. Het Corona Coördinatieteam (cco) van Tangenborgh houdt meerdagelijks de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. Wanneer er nieuwe of aangescherpte maatregelen door de overheid worden opgelegd zal het cco deze voor Tangenborgh vertalen.

De meest actuele maatregelen voor onze bewoners en familie bezoek zijn: 

Tangenborgh is voorbereid op bestrijding van virusinfecties. Het cco coördineert de maatregelen en de informatievoorziening wanneer het infectieprotocol van kracht is.
Goede hygiëne is het beste preventieve medicijn. De belangrijkste maatregelen om verspreiding van het virus te voorkomen zijn:

  • Houd anderhalve meter afstand van anderen!
  • Was regelmatig handen;
  • Hoest en nies in de binnenkant van de elleboog;
  • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze weg na eenmalig gebruik.
  • Schud geen handen
  • Beperk contact met anderen

Onze medewerkers
Om de zorg voor onze kwetsbare ouderen te kunnen blijven waarborgen is inzetbaarheid van voldoende zorgpersoneel hard nodig. De overheid heeft daarom het advies van de RIVM ten aanzien van inzetten van zorgpersoneel overgenomen. Dit betekent dat iedereen die betrokken is bij de zorg voor onze bewoners inzetbaar blijft bij milde klachten.
RIVM en GGD hebben daarnaast veel informatie op hun website staan en werken dagelijks hun informatie bij. Wilt u meer weten over corona kijk dan vooral ook op deze sites. Ze staan hieronder vermeld onder het kopje Informatie Corona.