Alzheimercafé/Ontmoetingsmiddag

 

Alzheimercafé heet voortaan Ontmoetingsmiddag.

Tijdens de maandelijkse bijeenkomsten, de Ontmoetingsmiddagen, ontmoeten mensen met dementie en hun partners, familieleden en vrienden elkaar in een ongedwongen, gemoedelijke sfeer. Ook hulpverleners en andere belangstellenden zijn van harte welkom. Gasten praten met elkaar over de dingen die ze meemaken, wisselen informatie uit over dementie en bespreken mogelijkheden voor hulp.

Wat gebeurt er tijdens een Ontmoetingsmiddag?

Steeds staat een ander onderwerp centraal. De middag begint met een inleiding, een videofilm of een interview met een deskundige of betrokkene. Dit duurt ongeveer een half uur. Daarna is het pauze en vervolgens is er tijd om vragen te stellen en in discussie te gaan. Na de afsluiting is er gelegenheid om met elkaar iets te drinken en te praten.

Voor wie is de Ontmoetingsmiddag?

Iedereen die een vraag heeft over dementie kan er terecht. Of het nu iemand is die bang is om dement te worden, iemand die onlangs gehoord heeft dat hij aan de ziekte van Alzheimer of een andere vorm van dementie lijdt, iemand die zorgt voor een dementerende of er beroepshalve mee te maken heeft: allen zijn welkom. Al deze mensen kunnen leren en profiteren van elkaars ervaringen en van de aanwezige kennis en kunde.

Kom eens langs!

U hoeft zich niet aan te melden! Als u langs wilt komen tijdens een Ontmoetingsmiddag, dan kunt u gewoon langskomen en kijken hoe het in zijn werk gaat. De toegang is gratis, inclusief een kop koffie of thee en er is voldoende parkeergelegenheid. Als u wilt, kunt u van tevoren informatie vragen. Belt u gerust met onze Klantenservice via (0591) 68 16 16.

Meer weten?

  • De Bleerinck, Spehornerbrink 1, 7812 KA Emmen
  • Alzheimer Nederland, Postbus 183, 3980 CD Bunnik. Tel. (030) 65 96 900.
  • www.alzheimer-nederland.nl