Dementiezorg in de woonzorglocaties

In al onze woonzorglocaties leveren we dementiezorg aan bewoners die dat nodig hebben. Is meer intensieve zorg gevraagd, dan heeft Tangenborgh twee in dementiezorg gespecialiseerde woonzorglocaties (De Bleerinck in Emmen en De Weegbree in Klazienaveen) en de gespecialiseerde verpleegunit (De Vennen als onderdeel van woonzorglocatie De Schans).

Herkenbare woonomgeving

De fysieke omgeving is heel belangrijk voor het welbevinden van mensen. In onze woonzorgcentra zijn inrichting en indeling van het gebouw tot in detail gericht op het creëren van een vertrouwde en herkenbare woonomgeving. Voor bewoners met geheugenproblemen biedt het herkenning en houvast. Voor hen is de omgeving een therapeutisch klimaat. Met de herkenbare en alledaagse dingen proberen we gevoelens zoals angst en verwardheid die kunnen horen bij een dementiesyndroom zoveel mogelijk te voorkomen. De herkenbare alledaagse dingen worden therapie, met als doel iemand veiligheid en houvast te bieden.

Huren bij Tangenborgh

Ook ouderen met zeer lichte problemen die ervoor kiezen een appartement binnen een Tangenborgh gebouw te huren kunnen zich in de normale, herkenbare omgeving van onze gebouwen prettig voelen.