Kenniscentrum Demens

Tangenborgh is specialist op het gebied van dementiezorg. Daarom startten we 2 november 2018 met Demens, kenniscentrum voor dementiezorg. Zorgverleners, mantelzorgers, hulpverleners of mensen die in hun omgeving te maken hebben met dementie, kunnen hier terecht met vragen. Ook organisaties als gemeenten, woningcorporaties, onderwijsinstellingen en collega-zorgaanbieders kunnen een beroep doen op onze deskundigheid. Vanuit Demens bieden we scholingen en trainingen aan, verrichten we onderzoek en brengen we advies uit. Het Dementiehuis van de Toekomst maakt eveneens onderdeel uit van Demens.

Thuistechnologie: huis van de toekomst

Thuistechnologie kan de zorg voor een ander op allerlei manieren verlichten. In een modelwoning (Dementiehuis van de Toekomst) onderzoeken we hoe technologie kan helpen bij het leveren van de juiste zorg en ondersteuning. Personenalarmering is een goed voorbeeld van thuistechnologie. Een ander voorbeeld is de Medibox, die de mensen helpt om op tijd de juiste medicatie in te nemen. Deze en andere vormen van technologie vergroten de bewegingsvrijheid van de mantelzorger en maken het leven voor iedereen een stukje makkelijker.

In de modelwoning kunnen mensen daadwerkelijk enkele dagen wonen om technologie te testen. Zo komen we meer te weten over welke technologie je kunt inzetten en hoe mensen zich ermee redden. Wat werkt bij wie en waarom? Thuistechnologie als één van de antwoorden op de veranderingen in de zorg.

Huis van de Toekomst
“Thuistechnologie kan helpen om langer thuis te wonen”

Huis van de Toekomst

Frank van der Linden, lid Raad van Bestuur Tangenborgh: "In het Huis van de Toekomst gaan we een modelwoning inrichten. We willen onderzoeken hoe technologie er aan bij kan dragen dat mensen langer zelfstandig thuis wonen, ook als ze te maken hebben met een vorm van dementie. Dat is belangrijk, omdat het aantal ouderen met dementie toeneemt. Een groot deel van hen zal langer thuis wonen."