Het idee

Technologie vergroot bewegingsvrijheid en beperkt risico’s

Avics en Tangenborgh hebben samen technologie ontwikkeld die ervoor zorgt dat zorgprofessionals altijd weten waar hun bewoner of klant  is. Zowel binnen als buiten hun woning. De technologie maakt het voor mensen met dementie  gemakkelijker om in contact met hun verzorgenden te komen. De technologie stelt Tangenborgh in staat haar bewoners en klanten meer bewegingsvrijheid te geven.  Dit kan een positieve invloed hebben op zowel het psychisch als lichamelijk welbevinden en daarmee het levensgeluk vergroten.

Onze dwaaltechnologie leidt tot gelukkiger bewoners en klanten, beter contact met familieleden en plezieriger werken. Door een lager ziekteverzuim en het voorkomen van dure en psychisch belastende  zoekacties blijft er meer geld over om te investeren in de kwaliteit van de zorg.


Meer veiligheid voor cliënten en medewerkers 

Het gedrag van mensen met dementie is soms ook voor ervaren zorgprofessionals onvoorspelbaar.

Net als bewoners en klanten, kunnen medewerkers met een druk op de knop laten weten dat ze ondersteuning nodig hebben en weten onze collega’s ze direct te vinden. Met die wetenschap voelen zorgprofessionals veiliger en meer ontspannen. Dat komt de sfeer op de afdeling ten goede en vergroot het werkplezier.