Veel gestelde vragen

Veelgestelde vragen (FAQ)

Is het horloge wel hygienisch? Immers we mogen tijdens de zorgverlening geen sieraden dragen?

  • Ja het horloge is hygienisch. Het horloge kan, tijdens het wassen van de handen worden gereinigd omdat het waterdicht is. Daarnaast is het bestand tegen desinfecterende doekjes. Het horloge kan dus direct na iedere zorghandeling worden gereinigd en is wellicht nog hygiënischer dan de smarphone.

Is het horloge geschikt voor iedere bewoner?

  • nee het horloge is niet geschikt voor iedere bewoner. Dit wordt bepaalt door familie samen met de zorgprofessional en arts en psycholoog.

Wat als WIFI uitvalt of het niet goed doet?

  • Dat is niet erg want het systeem kan overschakelen op 4G.
 
Samenvatting

Het niet beperkt worden in vrijheid heeft ook voor mensen met dementie een positieve invloed op het welbevinden, en vergroot daarmee het levensgeluk.. Onze dwaaltechnologie vergroot de  vrijheid van mensen met dementie, maar vergroot ook het werkplezier en de veiligheid van hun zorgprofessionals. 

Door gebruik te maken van open source technologie is ons systeem goedkoper, flexibel en gemakkelijk in te passen in andere systemen. Het gebruik van zorghorloges (smartwatches)  maakt gebruik eenvoudig en draagt bij aan herkenbaarheid voor mensen met dementie. Gebruik van onze Dwaaltechnologie heeft bij de Tangenborgh geleid tot het vergroten van levensgeluk en werkplezier.

Ontwikkeling en implementatie van onze Dwaaltechnologie is een van de initiatieven van de Challenge Verpleeghuizen van de Toekomst van het ministerie van VWS.