ANWB-prijs voor De Weegbree

Het ANWB Fonds heeft de aanschaf van een speciale duofiets voor ouderen met dementie in De Weegbree uitgeroepen tot het mooiste maatschappelijke project van de provincie Drenthe. De initiatiefnemers ontvingen vrijdag 12 februari tijdens een digitale bijeenkomst met de winnaars van alle provincies een cheque van € 10.000 voor hun project.

“We zijn zó blij. We kunnen het eigenlijk nog niet eens bevatten”, vertelt Leonie Heidotting van De Weegbree in Klazienaveen. “Pas als die duofiets hier staat geloven we het echt.” De Weegbree zorgt voor 65 ouderen die bijna allen te maken hebben met dementie. In het verleden had het centrum al eens een duo-fiets geleend. 

Daarmee konden verzorgers of familieleden samen met een bewoner of naaste kleine fietstochtjes maken. “We vroegen ons af: hoe geweldig zou het zijn als we onze eigen duo-fiets zouden hebben”, vertelt Leonie. En nu is het zover. “We kijken uit naar de lente. Bewegen is voor iedereen gezond, maar zeker voor ouderen met dementie. En het ophalen van vitamine D kan in deze tijd ook geen kwaad!”

Fotobijschrift : vlnr Sytse vd Wal, mevr Zuidema en directeur merk en leden ANWB, Marga de Jager. Op het beeldscherm de winnaar van Drenthe.