Nieuwe bestuurder Zorggroep Tangenborgh

Aukina de Bruin start op 1 oktober 2023 als bestuurder bij Zorggroep Tangenborgh, een organisatie gespecialiseerd in het aanbieden van zorg voor ouderen in Zuidoost-Drenthe. Hiervoor was Aukina werkzaam als bestuurder bij De Passerel, een regionale organisatie in de gehandicaptenzorg in Gelderland.

De raad van toezicht is blij met haar komst. “Met de benoeming van Aukina de Bruin hebben we een bestuurder gevonden die voldoet aan het profiel dat we voor ogen hadden: iemand die oog heeft voor innovatieve en passende zorg en draagvlak kan creëren. Zij heeft samenwerking hoog in het vaandel staan en is in staat zowel intern als extern goede contacten te onderhouden. Zij is afkomstig uit de regio en heeft focus op klantgedreven zorg.”, aldus Marie-José van den Driessche (voorzitter raad van toezicht).

Uitdagingen

“De ouderenzorg staat de komende jaren voor grote uitdagingen. Ik kijk er naar uit om samen met de medewerkers en alle samenwerkingspartners ervoor te zorgen dat Tangenborgh die uitdagingen kan vertalen naar een gelukkige leef-tijd van de ouderen in Zuidoost-Drenthe, naar een gelukkige werk-tijd voor medewerkers en naar een toekomstbestendige organisatie.”, aldus de Bruin.

Aukina de Bruin kijkt er naar uit om samen met medewerkers en het netwerk de ingeslagen koers van Tangenborgh voort te zetten.

 

In de komende periode zal de huidige bestuurder Jan de Goede zijn taken gaan overdragen aan Aukina de Bruin. Na meer dan twintig jaar bestuurder van Tangenborgh geweest te zijn zal Jan de Goede eind 2023 uit dienst treden van de zorggroep.