Bijzondere opening Woonzorglocatie Borgerhof

Eind 2019 werd de tweede en laatste fase van de nieuwbouw van Woonzorglocatie Borgerhof in Borger opgeleverd. In opdracht van Zorggroep Tangenborgh en woningcorporatie Woonservice zijn hier 88 grote en eigentijdse appartementen gerealiseerd voor mensen met een zorgvraag. De nieuwe Borgerhof is een aanwinst voor de gemeente Borger-Odoorn. Koenen Bouw realiseerde naast de appartementen verschillende algemene ruimtes zoals een winkeltje, een restaurant en ruimtes voor activiteiten. Deze voorzieningen zijn niet alleen toegankelijk voor bewoners, maar ook voor mensen uit de buurt. Ook voor Woonservice staat de nieuwe Borgerhof voor verbondenheid met de omgeving. Tangenborgh is trots op het zorgconcept waarbij alles er op is gericht om mensen zo lang mogelijk, ook met partner, zelfstandig thuis te laten wonen. 

Virtuele opening Borgerhof
De officiële opening die afgelopen voorjaar plaats zou vinden, is vanwege de coronacrisis in eerste instantie uitgesteld. Gezien de huidige bijzondere omstandigheden is afgezien van een opening op locatie. Daarom is gekozen voor een virtuele opening.  

Bestuurders Jan de Goede (Tangenborgh) en Bothilde Buma (Woonservice) en burgemeester Jan Seton (gemeente Borger-Odoorn) zouden bij de opening ieder vanuit hun eigen perspectief iets vertellen over hoe zij aankijken tegen de nieuwe woonzorglocatie. Nu doen zij dat virtueel in een filmpje.De Goede geeft aan dat “waar je vroeger zonder je partner naar het verpleeghuis moest, nu alle ingrediënten aanwezig zijn om zo lang mogelijk zelfstandig met je partner te blijven wonen.” Buma benoemt het idee van het “bouwen van huizen dicht op de huid van mensen en de verbondenheid van het gebouw met de buurt en de omgeving”. Seton omschrijft Borgerhof als een “aanwinst voor Borger en een mooie plek om te wonen, te werken en zorg te krijgen en zorg te geven”. Om een indruk te geven van de nieuwe Borgerhof, is een virtuele rondleiding gemaakt.