Dagopvang in Oosterhesselen geopend voor mensen met geheugenproblemen

OOSTERHESSELEN - Wethouder Joop Brink heeft op donderdag 16 november dagopvang De Vijverhof geopend.  De Vijverhof is een dagopvang voor ouderen met geheugenproblemen en is gevestigd in  Woonzorglocatie De Etgaarde in Oosterhesselen.

 Wethouder Brink sprak lovende woorden over de vele initiatieven die er voor ouderen op touw worden gezet in de gemeente Coevorden en waar de dagopvang er een van is. Na de officiële opening werd er een interactief spel gespeeld waar de genodigden verschillende vragen konden beantwoorden. De vaste bezoekers van de dagopvang spelen dit spel vaker en hadden veel lol bij het spel.
De dagopvang is tot stand gekomen door een samenwerking van Zorggroep Tangenborgh, Icare en  huisartsenpraktijk Oosterhesselen. In de Vijverhof wordt voor ouderen met geheugenproblemen  een wekelijkse  veilige ontmoeting georganiseerd waar gezelligheid  voorop staat. Daarbij worden activiteiten en zorg aangeboden die aansluiten bij de wensen van de klant.

Doel dagopvang:

Van de mensen met dementie stopt 70%  met activiteiten door gebrek aan zelfvertrouwen, 39% komt slechts één keer per week buiten de deur en  50% vermijdt de buurt want voelt zich gehinderd door hun eigen beperkingen. Plezierige activiteiten, inclusief lichaamsbeweging leiden tot vermindering van gedragsproblemen, angst en depressie. Dagopvang heeft op zowel de mantelzorger (i.v.m. volhoudtijd) als op degene met dementie (zoals tegengaan vereenzaming, fysieke activering, depressie, gedragsproblemen en angst) een gunstig effect.

Voor meer vragen over de opening of over de dagopvang, kunt u terecht bij Mirjam Steeman, wijkverpleegkundige van Zorggroep Tangenborgh. Zij is te bereiken via telefoonnummer 06-23239967