Kijkje nemen in De Bleerinck - 13 maart

Woonzorglocatie De Bleerinck zet op dinsdag 13 maart namens Zorggroep Tangenborgh voor iedereen haar deuren open. Belangstellenden zijn welkom van  14.00 tot 18.00 uur. Ook kan er een kijkje genomen worden in het Dementiehuis van de Toekomst dat bij de Bleerinck op het terrein staat aan de Spehornerbrink 1 in Emmen. De Bleerinck is een woonzorglocatie voor mensen met dementie. Wie bij De  Bleerinck binnenstapt bevindt zich meteen op het dorpsplein met een café, supermarkt, restaurant, bloemist, atelier en kapsalon. Binnen het woonzorgcentrum zijn vijf hofjes met een 30-tal appartementen en diverse woonkamers. Kortom, in De Bleerinck is het kleinschalig wonen binnen een gezellige dorpskern met allerlei voorzieningen en activiteiten.

Tijdens de open dag kunnen bezoekers dit met eigen ogen aanschouwen. Er worden rondleidingen gegeven waarin ook een appartement, een woonkamer en andere vertrekken te zien zijn. Medewerkers zoals verpleegkundigen, activiteitenbegeleiders, de fysiotherapeut, kapper, pedicure, schoonheidsspecialiste en mondhygiëniste laten zien wat zij doen voor en met bewoners. De kapper en de pedicure bieden voor een klein bedrag behandelingen aan. De opbrengst komt in de kas van de Vrienden van ... Bijna alle woonzorglocaties binnen Tangenborgh kennen een stichting "Vrienden van .....". Door gelden van deze stichting kunnen bewoners van de woonzorglocaties net die extra’s doen die niet van het normale zorggeld betaald kunnen worden.

Daarnaast zijn er diverse stands waar informatie te krijgen is over bijvoorbeeld (wijk)zorg, vrijwilligerswerk en opleidingen in de zorg en is ook het Alzheimercafé aanwezig.  Ook voor de kinderen wordt voor vermaak gezorgd. Kortom: een gevarieerd programma voor iedereen die iets wil weten over de zorg en wonen in een verpleeghuis en hoe die zorg er over een aantal jaren wellicht uit zal zien.

Speeddaten voor een vacature
Wie op zoek is naar een vacature, vakantiewerk of vrijwilligerswerk kan bij Tangenborgh op dinsdag 13 maart Speeddaten op locatie De Bleerinck!

Tangenborgh zoekt:
·         Medewerker verzorging voor Wijkzorg en de flexpool
·         Vakantiekrachten voor de zorg

Tijdstip speeddaten: van 10.00 – 12.00.

Bij interesse kan een afspraak gemaakt worden door een mail te sturen naar: peno@tangenborgh.nl.  De Bleerinck staat aan de Spehornerbrink 1 te Emmen.