Kunstproject in De Schans

Veel kunstenaars en particuliere verzamelaars hebben een grote collectie schilderijen, keramiek en beelden waardoor ateliers vaak vol prachtige ‘ongebruikte’ kunstwerken staan.

Hieruit is het idee ontstaan om een mooie bestemming te vinden voor deze kunstwerken  en is het Kunstproject “Kunst voor de- Zorg- voor de Kunst opgericht op initiatief van kunstenaar Jan Reijs uit Emmen. Het doel is om kunst te schenken aan de zorg, zodat de zorg zorgt voor de Kunst.
Vanaf februari 2017 is er vanuit de activiteitenbegeleiding van De Schans,  een “kunstcommissie “opgericht om het bovenstaande Kunstproject te realiseren en met succes!

Maandag 20 november j.l was een feestelijke opening in De Schans. Er werd een schilderij onthuld door  kunstenaar Jan Reijs en een bewoonster van De Schans.

Er zijn nu in de openbare ruimtes en de hal van De Schans meerdere  kunstwerken tentoongesteld. Bewoners vinden het leuk om een wandeling te maken langs de kunstwerken.  Ook de huurders uit de aanleunflats maken hier al veel gebruik van en dit levert mooie gespreksstof op!

Belangstellenden zijn van harte welkom om de kunstwerken in De Schans te gaan bekijken. Het project word ondersteund door K&C en de Kunstbeweging.