Casemanagers Dementie voor Tangenborgh

Sinds deze week heeft Tangenborgh er vijf casemanagers Dementie bij. Zij zijn inmiddels allemaal aan de slag in het werkgebied van Tangenborgh (gemeente Emmen,Coevorden en Borger-Odoorn). Met de inzet van casemanagers kan Tangenborgh nog meer en beter zorg op maat  leveren. 

Een casemanager Dementie begeleidt thuiswonende mensen met dementie en hun naasten tijdens het hele ziekteproces. Uitgangspunt zijn de behoeften van de dementerende en van de mantelzorger. Zij kunnen met al hun vragen bij de casemanagers terecht. Hij/ zij geeft informatie en advies en begeleidt kent de mogelijkheden van zorg en ondersteuning in de regio.

'Niet pluis-gevoel'

Ook als het vermoeden bestaat, dat het geheugen niet helemaal goed meer functioneert - het 'niet pluis'-gevoel - kunnen mensen aankloppen bij de casemanager. Hij of zij beantwoordt alle vragen en gaat onderzoeken wat de oorzaken van dit gevoel zijn, welke belemmeringen dit oplevert en of nader onderzoek nodig is.

Professioneel

Om de problemen goed in kaart te kunnen brengen en helder te krijgen wat er precies aan de hand is, maakt de casemanager gebruik van professionele methodieken. Uiteraard werkt hij of zij nauw samen met de huisarts.