Op zoek naar een leuke en dankbare tijdsinvulling?

Dillehof zoekt vrijwilligers

Woonzorglocatie Dillehof is op zoek naar vrijwilligers om te ondersteunen bij verschillende activiteiten. Wie graag wat wil betekenen voor de ouderen in het woonzorgcentrum en nog wat vrije uren heeft, is van harte welkom zich te melden. 

‘’Vrijwilligers vormen een belangrijke ondersteuning bij vooral de leuke en extra activiteiten die wij aan de bewoners bieden’’, vertelt Manita Kat die Activiteitenbegeleider is in Dillehof en De Weegbree.
‘’In deze tijden valt het niet altijd mee om vrijwilligers te vinden. Veel mensen hebben het druk, maar het leuke van vrijwilligerswerk in Dillehof is, dat je er veel voor terug krijgt. Natuurlijk geven de blije en enthousiaste bewoners energie, er wordt ook veel gelachen met elkaar. Maar daarbij organiseren wij ook speciale gezellige avonden voor de vrijwilligers zelf en met kerst krijgen ze altijd een uitgebreid kerstpakket.’’ 

Kat: ‘’Wij kunnen vrijwilligers op allerlei gebied inzetten, maar voor nu zoeken we vooral vrijwilligers voor de handwerkvereniging, het winkeltje en fietsen op de duofiets.’’

Handwerken
‘’Voor onze handwerk vereniging zoeken wij iemand die handig is met brei, en haakwerk. We zijn met een gezellig clubje bewoners en zoeken iemand die kan ondersteunen in het opzetten van steken afhechten en bijbehorende activiteiten. Het gaat om de woensdag ochtend van 9.30 tot ongeveer 12.00uur.’’

Winkeltje
Dillehof heeft een klein winkeltje waar voor de vrijdagochtend een vrijwilliger voor wordt gezocht. Het zal gaan om allerlei winkelwerkzaamheden, verkoop en contact met mensen maken in de winkel, maar ook het vullen van schappen en kassawerkzaamheden.

Samen fietsen
Ook wordt er nog gezocht naar een sportief persoon die samen met bewoners op de duo-fiets door de omgeving wil gaan fietsen. De duofiets heeft trapondersteuning, dus het is niet zwaar. Tijden zijn flexibel en in overleg. 

Aanmelden
Ook mensen die op een andere manier vrijwilliger zouden willen worden, worden van harte uitgenodigd zich aan te melden. In een gesprek met de activiteitenbegeleider, wordt gepolst waar de interesses liggen om vrijwilligerswerk te doen.

Wie nog vragen heeft of zich aanmelden wil kan een mail sturen naar adillehof@tangenborgh.nl, of bellen naar 0591 571316.