Tangenborgh gaat elektrisch rijden

EMMEN- Zorggroep Tangenborgh probeert steeds meer in te zetten op duurzaam en groen en zo haar steentje bij te dragen aan een schoner milieu. Daarom is deze week  de eerste elektrische auto voor Tangenborgh afgeleverd  bij Woonzorglocatie De Bleerinck.
Tangenborgh timmert hard aan de weg om duurzamer en groener te worden.  Zo  zijn er bijvoorbeeld maatregelen genomen om  minder te printen en heeft  de organisatie meegedaan  met het project  Duurzaam en Gezond aan tafel . Door het serveren van lekker en  duurzaam eten,  verbetert de  gezondheid en neemt de kwaliteit van leven  toe van bewoners en cliënten. Hierdoor  zijn minder medicijnen en dieetvoeding nodig, waardoor de zorgvraag daalt. Bovendien is er minder verspilling van voedsel, wat een positief milieueffect heeft.
Inkoper en projectmedewerker Vincent van Harteveld vindt het belangrijk om als relatief grote organisatie mee te werken aan een betere wereld.  Van Harteveld:  ‘’Er zijn meer manieren om duurzaam en groen aan de weg te timmeren. Daarvan is het rijden van een elektrische auto er één. Duurzaamheid in de praktijk toepassen kunnen we niet altijd alleen en daarom wordt op meerdere fronten  de samenwerking  met andere partijen aangegaan. Zo hebben we voor het uitzoeken en leveren van de elektrische auto samengewerkt met Mobility Service. Ik zelf  heb er alle vertrouwen in dat duurzaamheid in de toekomst steeds vanzelfsprekender wordt.’’

De Renault Kangoo Z.E. is een volledig elektrische bedrijfswagen waarmee gemiddeld 180 kilometer gereden kan worden voordat hij opnieuw moet worden opgeladen. De auto zal door de  technische dienst van Tangenborgh worden gebruikt voor het vervoer van materiaal en rijden naar de verschillende locaties om daar klussen te doen.