Een jaar lang gratis de nieuwste zorgtechnologie testen?!

Zorggroep Tangenborgh is op zoek naar senioren van 65 jaar of ouder, zonder cognitieve problemen, die het leuk lijkt de werking van zorgtechnologie te testen. Degenen die meedoen, mogen een jaar lang kosteloos de nieuwste snufjes testen op het gebied van technische ondersteuning voor ouderen. Tangenborgh neemt deel aan een Europees onderzoeks- en ontwikkelingsproject, genaamd EVA. Er wordt een speciaal samengesteld pakket aan innovatieve technologie en diensten voor senioren aangeboden.  

Onderzocht wordt in welke mate de ondersteunende technologie bijdraagt aan de kwaliteit van leven voor senioren en degenen die hen (onbetaalde) zorg verlenen.

De technologie: wat wordt getest?
-Spraak gestuurde domotica: lichten bedienen door middel van spraak, aanwezigheidsdetectie, rookmelder, deur- en raamsensoren.
-Eenvoudig te bedienen tablet met spraakherkenning (SOS-knop, spelletjes, bediening van verlichting, medicatieherinneringen).
-Mobiele alarmering: een mobiel alarm- en lokalisatiesysteem (snel hulp inroepen, valdetectie, lokalisatiebepaling, binnens -en buitenshuis, spraakverbinding)

Meer weten?
Voor vragen of om aan te melden, kunt u contact opnemen met het EVA-projectteam. Contactpersoon is Saskia Timmermans. U kunt haar bereiken via e-mail stimmermans@tangenborgh.nl  Wilt u liever telefonisch contact opnemen, dan kan dat via telefoonnummer 06 22 13 18 14.