Uitreiking certificaten Samen Dementievriendelijk

Wethouder Guido Rink heeft op vrijdag 10 mei het certificaat en de sticker Dementie vriendelijk bedrijf uitgereikt aan het notaris kantoor Veen & Veste en aan een vrijwilligersgroep van Sedna. De werkgroep Samen Dementievriendelijk is in 2017 opgericht. Esther Bos vertegenwoordigt Tangenborgh vanaf de start, Esther is Wijkverpleegkundige bij Tangenborgh.

Het advocatenkantoor en de vrijwilligers van Sedna hebben een scholing gevolgd die is gegeven door Samen Dementie Vriendelijk Alzheimer Nederland

De kernpunten van de training zijn het herkennen, helpen , oog hebben voor en bespreekbaar maken van dementie. Maar ook aandacht voor het risico en de kwetsbaarheid wanneer burgers te maken krijgen met dementiële verschijnselen.
Hoe blijf je zelfstandig wonen en kun je ondanks de handicaps deelnemen aan maatschappelijke activiteiten in de wijk. Het gaat om de burger met dementie en om de naasten en mantelzorgers.

Naast het uitreiken van het certificaat hebben Els van der Veen Coördinator netwerk Drenthe dementie en Frans van Dorst voorzitter dementie Drenthe de aanwezigen toegesproken en gefeliciteerd. Zij spraken hun waardering uit voor de inzet van werkgroep Klazienaveen Samen Dementievriendelijk en spraken de hoop uit dat meerdere initiatieven zich verspreiden over de gemeente Emmen, maar ook daarbuiten.

Inmiddels hebben meerder bedrijven en instellingen zich gemeld om de training te gaan volgen.