Zorggroep Tangenborgh en SBB gaan voor de beste stages en leerbanen

De kwaliteit van de beroepspraktijkvorming structureel meten, de leercultuur verder verbeteren én de aansluiting van het onderwijs op het werkveld versterken. Met die drievoudige ambitie ondertekenden Zorggroep Tangenborgh en Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) een samenwerkingsovereenkomst.

Tangenborgh begeleidt zowel studenten die een zorgopleiding volgen bij Drenthe College als bij NCOI. De ondertekening van de samenwerkingsbijeenkomst vond plaats op 6 oktober, tijdens een feestelijk overleg in MS Teams. Voorzitter van de Raad van Bestuur Jan de Goede ondertekende namens Tangenborgh. Sectorunitmanager Zorg, welzijn en sport Corrola Hommen deed dat namens SBB.

100 praktijkopleiders
“Bij Tangenborgh hebben we jaarlijks bijna 200 stagiairs over de vloer”, zegt Jan. “Het aantal leerbanen laat de afgelopen jaren zelfs een grote stijging zien. Draaiden in 2018 nog 61 bbl’ers mee in de praktijk, in 2019 waren dat er 107 en dit jaar rekenen we op 140. De inspirerende taak om al die aankomende vakmensen te begeleiden is in goede handen bij 100 praktijkopleiders ofwel werkbegeleiders.”

Binding met de organisatie en enthousiasme voor het vak
Jan vindt het buitengewoon belangrijk om een aantrekkelijk en professioneel erkend leerbedrijf te zijn. “Een goede leerervaring zorgt voor binding met de organisatie en enthousiasme voor het vak. Juist nu hebben we al die mbo-studenten en doorstromers hard nodig. Door ze een baan aan te bieden behouden we ze graag voor de zorg in de regio en natuurlijk het liefst voor Tangenborgh.”

Ook kansen voor zijinstromers en herintreders
“Deze samenwerkingsovereenkomst geeft een boost aan de kwaliteit van stages en leerbanen”, stelt Corrola vast. “Verder is het mooi om te zien hoe Tangenborgh samenwerkt met andere aanbieders in de regio om voldoende instroom te genereren. Zo biedt de zorg kansen voor jonge studenten, maar net zo goed voor zijinstromers en herintreders die kiezen voor een mbo-opleiding of een mbo-certificaat.”

Over Tangenborgh
Tangenborgh staat voor gastvrijheid, eigenheid, betrouwbaarheid en nieuwsgierigheid. De zorggroep is gespecialiseerd in het aanbieden van zorg voor ouderen en gericht op wonen, zorg en welzijn. Met name dementiezorg is een belangrijke pijler. De vaste werknemers en de mbo-studenten streven continu na om bij te dragen aan het levensgeluk van ouderen. Zo bieden ze ouderen professionele zorg en faciliteren ze welzijn, altijd gericht op het thuisgevoel.