Het idee

Avics en Tangenborgh hebben samen technologie ontwikkeld die ervoor zorgt dat verzorgenden altijd weten waar hun cliënt of familielid is. Zowel binnen als buiten hun woning. De technologie maakt het voor dementerenden ook gemakkelijker om in contact met hun verzorgenden te komen. De technologie stelt Tangenborgh in staat haar cliënten meer bewegingsvrijheid te geven die daardoor vrolijker zijn en minder vaak een beroep hoeven doen op medicijnen.

Onze Dwaaltechnologie leidt niet alleen tot gelukkiger cliënten, maar ook tot beter contact met familieleden en plezieriger werk voor de medewerkers van Tangenborgh. Door een lager ziekteverzuim en het voorkomen van dure zoekacties blijft bovendien meer geld over om te investeren in de kwaliteit van de dienstverlening.

Meer veiligheid voor cliënten en medewerkers
Het gedrag van dementerenden is vaak zelfs voor ervaren verzorgenden onvoorspelbaar en soms zelfs gevaarlijk. Op dit moment worden medewerkers van de moeilijkste afdelingen binnen Tangenborgh gemiddeld [..] keer per [jaar/maand/week] geconfronteerd met onveilig gedrag van cliënten, waarbij zij hulp van collega’s nodig hebben.

Door ook verzorgenden aan te sluiten op het dwaalsysteem, weten collega’s als dat nodig is precies waar ze zijn. Net als cliënten kunnen zij met een druk op de knop laten weten dat ze ondersteuning nodig hebben. Doordat melden sneller gaat en collega’s meteen weten waar ze heen moeten, neemt de responstijd met gemiddeld [..]% af naar [..] minuten. Met die wetenschap kunnen verzorgenden hun werk meer ontspannen doen. Dat komt de sfeer op de afdeling ten goede en maakt het werk leuker.