Woonzorglocaties

Als u niet meer zelfstandig thuis kunt wonen, bent u van harte welkom in een van onze woonzorglocaties. Hier woont u comfortabel in uw eigen appartement. Het type zorg en ondersteuning dat u nodig heeft om veilig en prettig te kunnen wonen, is binnen handbereik.

Een aantal van onze zorglocaties is een mix tussen:

  • aan-/inleunwoningen met verzorging en verpleging thuis;
  • appartementen waarin wij woonzorgcentrumzorg verlenen;
  • appartementen waarin wij verpleeghuiszorg verlenen.

Daarnaast hebben wij zorglocaties waar wij alleen woonzorgcentrumzorg of alleen verpleeghuiszorg geven.

Verpleeghuiszorg

Onze beide verpleeghuizen (De Bleerinck in Emmen en De Weegbree in Klazienaveen) zijn met name geschikt voor ouderen met problemen die voortkomen uit een vorm van dementie.

De beide verpleegunits (De Vennen en De Olmen, beide in Emmen) hebben naast ouderen met een vorm van dementie, ook mogelijkheden voor mensen met lichamelijke (somatische) problemen.

Ziektekostenverzekering cliënten
Wij willen u erop attenderen dat mensen die een indicatie 'zorg met behandeling' hebben vanuit de WLZ (Wet Langdurige Zorg) en bij ons opgenomen zijn, in de meeste gevallen genoeg hebben aan een basisverzekering. 
Fysiotherapie, ergotherapie, logopedie, medische- en zorgkosten, gemaakt in het verpleeghuis, worden immers vergoed vanuit de WLZ. Ook hulpmiddelen zoals rolstoelen en orthopedische hulpmiddelen vallen onder de WLZ. Wij vragen u om een goede afweging te maken of het, in uw geval, nodig is om aanvullend verzekerd te blijven. Raadpleeg uw verzekering en laat u goed adviseren.


Zorgkaart Nederland
Zorgkaart Nederland is een vergelijkingssite waar u als bezoeker van onze website uw ervaringen met onze zorg kunt delen. Wij stellen het op prijs als u uw ervaring met de zorg van Zorggroep Tangenborgh deelt via de Zorgkaart.

Zorglocaties in de regio:

Zorggroep Tangenborgh

Bekijk hier ons promotiefilmpje van Zorggroep Tangenborg

Borger

Nieuw-Buinen

Wachtlijsten

Wachtlijsten huurOnderstaande wachtlijsten zijn voor onze verpleeghuis- en verzorgingshuiszorg. Wilt u een aanleunwoning/appartement van ons huren met of zonder wijkzorg? Dan verwijzen we u voor actuele wachtlijsten graag naar de betreffende relatiebeheerder. U kunt hiervoor bellen naar (0591) 68 16… Lees meer
“Ik ga elke middag naar het restaurant voor de warme maaltijd. Heerlijk!”

Een bewoonster van De Wanne in Nieuw-Buinen: "Zelf koken? Nee hoor! Ik ben 87 jaar en heb lang genoeg zelf gekookt. Ik ga elke middag naar het restaurant voor de warme maaltijd. Ik geniet er iedere dag weer van. Heerlijk!"