De Bleerinck

De Bleerinck is een woonzorglocatie in de wijk Bargeres in Emmen. Het verpleeghuis bestaat al bijna 45 jaar.

Voorzieningen

De Bleerinck heeft niet de sfeer van een verpleeghuis, maar eerder van een dorpskern, met een kleine supermarkt, een kapsalon, een café, een bloemenwinkeltje en een binnentuin. Ook als echtpaar kunt u bij ons terecht. Voorwaarde is dan wel dat u beiden een verpleeghuisindicatie heeft.

Activiteiten

Als u in De Bleerinck woont, kunt u lid worden van verschillende verenigingen die elke week vaste activiteiten organiseren. Deze verenigingen hebben ca. 450 leden en daar waar mogelijk, zijn familieleden samen met de bewoner lid van een vereniging. Daarnaast worden het hele jaar door seizoensgebonden activiteiten georganiseerd.

Wonen in De Bleerinck

In loop der jaren is het gebouw voortdurend aangepast aan de eisen van de tijd. Zo beschikt iedere bewoner over een eigen kamer met badkamer. U hoeft dus niet met meerdere mensen op een kamer te slapen en geen sanitair te delen. In de huiskamer met keuken wordt samen geleefd en gekookt. Deze wordt meestal gedeeld door vijf à zes bewoners.

Bereikbaarheid

Adres:
Spehornerbrink 1, 7812 KA Emmen

Fiets:
De Bleerinck is goed bereikbaar per fiets. Er is voldoende gelegenheid om uw fiets te parkeren.

Openbaar vervoer:
Het station van Emmen is op ongeveer 4 km afstand van De Bleerinck. De dichtsbijzijnde bushalte is bushalte Balingerbrink. Vanaf de bushalte is het ongeveer 5 minuten lopen. 

Auto:
Op de locatie is vrije mogelijkheid tot parkeren. De bezoekersparkeerplaats beschikt over één laadpaal met twee laadpunten. 

Galerij