De Schans

De Schans is een woonzorglocatie in de Emmense wijk Emmerhout, op loopafstand van het winkelcentrum. U kunt ook bij De Schans terecht voor een kortdurend verblijf, bijvoorbeeld als u uit het ziekenhuis komt maar nog niet voldoende hersteld bent om uzelf thuis te kunnen redden.

In het gebouw van De Schans bevindt zich tevens de verpleegunit De Vennen. Deze unit beschikt over 18 appartementen.

Voorzieningen

In de Schans zijn voorzieningen, zoals een bibliotheek, een kleine supermarkt, een kapsalon, een café, een pedicure, een schoonheidsspecialiste en een restaurant. In het restaurant zijn ook mensen welkom die niet in De Schans wonen.

Activiteiten

Wekelijks kunt u als bewoner van De Schans deelnemen aan activiteiten die worden aangeboden. Tegen een kleine vergoeding kunnen oudere buurtbewoners ook deelnemen aan de meeste van deze activiteiten. Het hele jaar door worden ook uitstapjes, markten en andere ontspanningsmomenten georganiseerd.

Wonen in De Schans

De Schans heeft zelf 58 appartementen. Deze zijn gedeeltelijk voorzien van een gescheiden woon- en slaapkamer, keuken, badkamer met wc en berging. Komt u bij ons wonen, dan kunt u het appartement naar eigen smaak inrichten. Hierbij moet u wel rekening houden met de grootte van het appartement.

Naast De Schans zijn nieuwe woontorens gebouwd, met 180 huurappartementen waar wij zorg en dienstverlening voor aanbieden. Verhuur hiervan gaat via De Schans.

Bereikbaarheid

Adres:
Laan van Het Kwekebos 118, 7823 LJ Emmen

Fiets:
De Schans is per fiets goed bereikbaar. Er is voldoende gelegenheid om uw fiets te parkeren. 

Openbaar vervoer:
De dichtsbijzijnde bushalte is bushalte Laan van het Kwekebos. Vanaf de bushalte is het ongeveer 3 minuten lopen. 

Auto:
Op de locatie is vrije mogelijkheid tot parkeren. De bezoekersparkeerplaats beschikt over één laadpaal met twee laadpunten. 

Galerij