Eendrachtshof

Eendrachtshof is de nieuwe naam van Tangenborghs Woonzorglocatie De Voorde.

Het grootste deel van De Voorde is afgebroken en daar zijn grondgebonden woningen, gelegen aan hofjes,voor in de plaats gebouwd. Er zijn veel groenvoorzieningen bij de hofjes. Bij deze nieuwe woonvorm hoort een nieuwe naam. Uit een peiling onder (toekomstige) bewoners, huurders en omwonenden kreeg de naam Eendrachtshof de meeste stemmen. Op dit moment zijn er 38 woningen opgeleverd en bewoond. In totaal verrijzen op de plek van De Voorde 51 woningen. De overige woningen worden eind 2022 opgeleverd na sloop van het voormalige De Voorde.

Tangenborgh biedt hier Zorg op maat aan, voor zowel mensen met een indicatie voor intramurale zorg als mensen die Wijkzorg nodig hebben.

De woningen

De nieuwe woningen zijn ruim en hebben twee slaapkamers waarvan een boven. Elke woning is voorzien van een keukenblok met ruimte voor keukenapparatuur. 

Ze zijn geschikt voor zowel ouderen met een kleine zorgvraag als voor ouderen die intensievere zorg nodig hebben. De woningen zijn ook dementievriendelijk gebouwd. 

Voorzieningen

Bij Eendrachtshof is een restaurant waar dagelijks vanaf 12.00 uur de warme maaltijd gebruikt worden deze bestaat uit soep, een hoofdgerecht en een dessert. Het restaurant is toegankelijk voor bewoners die zorg krijgen, huurders en externen. Op dit moment is het restaurant een tijdelijke ruimte met een beperkte capaciteit. 

Eendrachtshof ligt dichtbij de winkels maar als bewoners zelf geen boodschappen kunnen doen biedt Tangenborgh een boodschappenservice.

Er is een huiskamer voor bewoners. Deze is dagelijks geopend van 10.00 tot 15.30 uur. Er wordt hier 's middags gezamenlijk gekookt.

Klantenservice van Tangenborgh is enkele dagdelen per week op locatie aanwezig. Hier kunnen bewoners en huurders terecht met al hun vragen.

Fysiotherapie Medifast heeft een ruimte in de Eendrachtshof.

Aanbod van activiteiten

Tangenborgh biedt in Eendrachtshof dagopvang aan voor externe klanten op maandag en donderdag van 10.00 tot 15.30 uur. Er wordt dan ’s middags gezamenlijk gekookt. 

Mensen die alleen huren maar toch ondersteuning of zorg nodig hebben, bieden wij wijkzorg aan.

Diensten van Zorggroep Tangenborgh

De diensten en zorg die in Eendrachthof worden aangeboden, vallen onder Zorggroep Tangenborgh. Tangenborgh biedt ouderenzorg in de hele regio Zuidoost-Drenthe.
We proberen zorg te verlenen die zoveel mogelijk aansluit bij de stijl van leven van onze klanten, waarbij rekening wordt gehouden met de individuele wensen, mogelijkheden en beperkingen. Tangenborgh beschikt over een landelijk erkend kwaliteitscertificaat (HKZ)

Meer info:

Inschrijving voor huur Eendrachtshof verloopt via Tangenborgh, bel hiervoor naar 0524 594100. Voor het kunnen huren van een woning moet men ook ingeschreven staan bij www.thuiskompas.nl van Domesta.