Heidehiem

Even buiten het centrum van Emmen, in een bosrijke omgeving in de wijk Emmermeer, ligt het nieuwe Heidehiem. Deze locatie is begin 2012 geopend als vervanging voor het oude gebouw uit de jaren vijftig.

Heidehiem is een unieke woonzorglocatie, die behalve ruime appartementen ook een exclusief zorgconcept biedt. De appartementen zijn als combiwoning uitgevoerd, dat wil zeggen dat ze zowel geschikt zijn voor mensen met geen of weinig zorgvraag als voor mensen die veel zorg nodig hebben. Wordt de zorgvraag groter, dan kunt u dus in uw eigen vertrouwde appartement blijven wonen en hoeft u niet te verhuizen..

Voorzieningen

In Heidehiem zijn voorzieningen, zoals een bibliotheek, een kleine supermarkt, een kapsalon, een restaurant en een pedicure. In het restaurant zijn ook mensen welkom die niet bij Heidehiem wonen of huren. U kunt dus gezellig familie of een vriend(in) uit de buurt meenemen.

Activiteiten

Wekelijks kunnen bewoners deelnemen aan vaste activiteiten die worden aangeboden. Het hele jaar door worden daarnaast uitstapjes, markten en andere ontspanningsmomenten georganiseerd.

Wonen in Heidehiem

Heidehiem bestaat uit 91 appartementen, waar u zowel met een lichte als met een zwaardere zorgvraag kunt wonen. Deze appartementen zijn ook geschikt voor verhuur en hebben een oppervlakte van ongeveer 80 m². Ze zijn voorzien van twee slaapkamers, een badkamer, een keuken en een balkon.

Aan het Vossepad staan 51 seniorenwoningen. Dit zijn huurappartementen, bestemd voor bewoners zonder zorgvraag, maar uiteraard kan hier verzorging en verpleging aan huis worden geboden op het moment dat u dat nodig heeft.

Bereikbaarheid

Adres:
Vossepad 98, 7822 BD Emmen

Fiets:
Heidehiem is per fiets goed bereikbaar. Er is voldoende gelegenheid om uw fiets te parkeren.

Openbaar vervoer:
Het station van Emmen is op ongeveer 1,5 km afstand van de locatie. De dichtsbijzijnde bushalte is bushalte Heidehiem. Vanaf de bushalte is het ongeveer 2 minuten lopen. 

Auto:
Op de locatie is vrije mogelijkheid tot parkeren.

Binnenkijken bij Heidehiem

Via deze video geven we een korte rondleiding op onze woonzorglocatie Heidehiem.

 

Bewoner Heidehiem
“Ik woon op het gezondste plekje van Emmen!”

Bewoner Heidehiem

Een bewoner van een van de appartementen van Heidehiem. “Ik woonde hier vroeger vlakbij en wist hoe mooi Heidehiem in het bos ligt, en toch ook vlak bij het centrum van Emmen. Dit is het gezondste plekje dat er bestaat!”

Galerij