Oldersheem

Woonzorglocatie Oldersheem ligt in een levendig deel van het dorp Nieuw-Amsterdam, vlakbij het winkelcentrum. In Oldersheem zijn 26 woonzorgappartementen en er zijn ook plaatsen beschikbaar voor kortdurend verblijf, bijvoorbeeld als u na een ziekenhuisopname nog niet voldoende hersteld bent om uzelf thuis te kunnen redden. I

Nieuwbouw

Oldersheem is verbouwd en alle nieuwe appartementen zijn begin 2020 opgeleverd. De appartementen zijn veel ruimer en rolstoelvriendleijker geworden doordat er van twee appartementen één is gemaakt. Naast het verbouwen van de woningen is er ook een nieuwe entree, specifiek voor de bewoners.In het winkeltje in de centrale gang op de begane grond kunt u terecht voor boodschappen.

Appartementen

Alle appartementen zijn ruim en bieden een thuis aan zowel mensen die weinig zorg nodig hebben als aan mensen met een grotere zorgvraag. Iedere woning heeft een grote slaapkamer en een grote volledig uitgeruste badkamer. De appartementen hebben een balkon of op de begane grond een terras. 
Er is een ruime woonkamer met een open keuken waar zelf gekookt kan worden. Ook is er de mogelijkheid om een maaltijd op het appartement te laten bezorgen of gebruik te maken van het restaurant in de Veurkamer. 

Activiteiten

Multicultureel centrum de Veurkamer is verbonden aan Oldersheem, hier worden de meeste activiteiten gehouden. De activiteitenbegeleiders van Oldersheem hebben een ruim programma voor de bewoners. Ook andere ouderen uit Nieuw-Amsterdam  kunnen tegen een kleine vergoeding aan de meeste vaste activiteiten deelnemen. Ook worden het hele jaar door uitstapjes, markten en andere ontspanningsmomenten georganiseerd.