Oldersheem

Woonzorglocatie Oldersheem ligt in een levendig deel van het dorp Nieuw-Amsterdam, vlakbij het winkelcentrum. In Oldersheem zijn ook plaatsen beschikbaar voor kortdurend verblijf, bijvoorbeeld als u na een ziekenhuisopname nog niet voldoende hersteld bent om uzelf thuis te kunnen redden.

Nieuwbouw

Zorggroep Tangenborgh en woningcorporatie Lefier gaan de huidige 57 zorgappartementen van  Oldersheem in Nieuw-Amsterdam/Veenoord ombouwen tot 27 grotere appartementen.

‘De huidige appartementen voldoen niet langer aan de eisen van deze tijd en zijn minder geschikt voor bewoners met een hoge zorgindicatie’, zegt Egbert Pieters, beleidsmedewerker Bouw van Tangenborgh. ‘Na het verbouwen kunnen ze weer jaren mee. Naast het verbouwen van de woningen maken we ook een nieuwe entree, specifiek voor de bewoners. En zijn er plannen om de gemeenschappelijke ruimte een nieuwe impuls te geven.’

Modelwoning

Projectleider Martin Möhlmann van Lefier: ‘Om te bekijken welke technische aspecten een rol spelen bij de verbouwing, is er eerst een modelwoning modelwoning gebouwd. Zo krijgen de bewoners alvast een beeld krijgen van hoe de nieuwe appartementen eruit komen te zien.

Ook wordt gestart met het maken van een nieuwe entree, deze  komt op de begane grond in de ‘knik’ van het gebouw, waar nu ‘de huiskamer’ is.’

Voorzieningen

Er zijn diverse voorzieningen in Oldersheem, zoals een bibliotheek, een kleine supermarkt, een kapsalon, een café, een pedicure en een restaurant. Ook mensen die niet in Oldersheem wonen kunnen in het restaurant eten.

Activiteiten

Er worden elke week vaste activiteiten aangeboden voor bewoners. Ook andere ouderen kunnen tegen een kleine vergoeding aan de meeste vaste activiteiten deelnemen. Ook worden het hele jaar door uitstapjes, markten en andere ontspanningsmomenten georganiseerd. 

Wonen in Oldersheem

De woonzorglocatie heeft 57 zorgappartementen en verhuurt 79 aanleunwoningen. De appartementen zijn allemaal voorzien van een gescheiden woon- en slaapkamer, keuken, badkamer met wc en berging en kunnen naar eigen smaak worden ingericht.