St. Franciscus

Woonzorglocatie St. Franciscus in Coevorden bestaat al sinds 1958. Het is de oudste katholieke zorglocatie in Drenthe. In 2006 is het oude gebouw vervangen door frisse, maar sfeervolle nieuwbouw met een eigentijdse uitstraling en ruime appartementen. Bijzonder aan St. Franciscus is onder andere de prachtige kapel, waar twee keer per week een dienst wordt gehouden.

Voorzieningen

St. Franciscus beschikt over veel voorzieningen, zoals een bibliotheek, een kleine supermarkt, een kapsalon, een café, een pedicure en een restaurant. In het restaurant zijn ook mensen welkom die niet in St. Franciscus wonen. 

Activiteiten

Er worden elke week vaste activiteiten aangeboden voor bewoners. Ook andere ouderen kunnen tegen een kleine vergoeding aan de meeste van deze activiteiten deelnemen. Daarnaast worden het hele jaar door uitstapjes, markten en andere ontspanningsmomenten georganiseerd.

Wonen in St. Franciscus

St. Franciscus heeft 76 zorgappartementen, 61 inleunwoningen en verhuurt 14 aanleunwoningen. De appartementen zijn allemaal voorzien van een gescheiden woon- en slaapkamer, keuken, badkamer met wc en kunnen naar eigen smaak worden ingericht.

Bereikbaarheid

Adres:
Burgemeester Feithsingel 52, 7742 BR Coevorden

Fiets:
St. Franciscus is per fiets goed bereikbaar. Er is voldoende gelegenheid om uw fiets te parkeren.

Openbaar vervoer:
Het station van Coevorden is op ongeveer 1,5 km afstand van de locatie. De dichtsbijzijnde bushalte is bushalte Binnenvree. Vanaf de bushalte is het ongeveer 4 minuten lopen. 

Auto:
Op de locatie is vrije mogelijkheid tot parkeren. De bezoekersparkeerplaats beschikt over één laadpaal met twee laadpunten. 

Binnenkijken bij St. Franciscus

Via deze video geven we een korte rondleiding op onze woonzorglocatie St. Franciscus.

Contacten zijn belangrijk
“Hier groeten mensen je nog. Moi!”

Contacten zijn belangrijk

Een bewoner die nog niet zo lang in St Franciscus woont: “De sfeer is goed en ik ben hartstikke blij met de verzorging die we hier krijgen. Het is belangrijk om contacten op te bouwen als je in een nieuwe omgeving komt wonen, daarom doe ik mee met activiteiten als klaverjassen. Mijn eerste indruk? Uitstekend! Gebouw ziet er mooi uit, de straat is leuk. Hier groeten ze je nog, ‘Moi!’. Ik kom oorspronkelijk uit deze streek, maar woonde hiervoor in het westen. Daar lopen ze je zo voorbij.”

Galerij